خسرو عزیزی، رئیس دانشگاه لرستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در خرم آباد، گفت: مسئله بورسیه ها قصه درازی پیدا کرده است؛ اما با این حال رفع مشکلات آنها را منتفی نمی دانیم و در این راستا قرار است که با حضور بنده، ذکایی، مدیر نظارت و ارزیابی و حاجی زاده، مدیر کل بورس وزارت علوم جلسه ای را برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه از بین ۳۰۰۰ بورس معروف 10 درصد آن ها یعنی بین 280 تا 300 پرونده مربوط به دانشگاه لرستان است، افزود: البته این بدان معنی نیست که این افراد بورس شده اند؛ بلکه این افراد از 90 تا 92 در فراخوان شرکت کرده و پرونده تشکیل داده اند.
رئیس دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه بنابر بررسی انجام شده از سال 90 تا 92 این دانشگاه کلا 76 سهمیه بورس داشته است، گفت: هر چه قدر از طریق دفتر نظارت و ارزیابی پیگیری کرده ایم که تعداد بورس های دانشگاه لرستان در سال 90 چقدر بوده است معلوم نشد؛ البته تعداد سهمیه های بورس دانشگاه در سال 91، 32 نفر و در سال 92 هم 32 نفر بوده است که در مجموع 87 حکم بورس هم برای دانشگاه لرستان صادر شده است.
عزیزی تصریح کرد: در راستای کمک به بورسیه ها پس از ارزیابی هایی که از پرونده ها داشتیم اسامی 51 نفر را که حکم بورس برای آنها صادر و پرونده آنها در هیات جذب دانشگاه مورد بررسی قرار گرفته بود و از طرفی گروه آموزشی دانشگاه نیز صلاحیت علمی و عمومی آنها را تایید کرده بود را در به اداره کل بورس وزارت علوم معرفی و اعلام کردیم که این افراد مورد تایید دانشگاه لرستان هستند و سایر اسامی هم متعاقبا اعلام می شوند که در جواب این نامه، نامه ای ارسال شد با این مضمون که دانشگاه لرستان در سال 91 تا 92 سهمیه بورس خود را استفاده کرده است؛ از این رو این پرونده ها عینا عودت داده می شود تا زمانی که سهمیه ای داده شود و دانشگاه هم اعلام نیاز کند و از طرفی اعتبار آن هم تامین شده باشد که در اینجا دست ما بسته شد.
وی با اشاره به اینکه 234 پرونده بورس در دانشگاه لرستان وجوود دارد که 10 درصد آن ها فرآیند اصلی بورس را طی نکرده اند، تصریح کرد: این افراد یا آیین نامه های پژوهشی آن ها کامل نشده و مقاله نداشته اند و یا گروه آموزشی آنها را تایید نکرده است.
رئیس دانشگاه لرستان با بیان اینکه 10 مورد از پرونده های دانشگاه نیز متعلق به کسانی است که دارای مدرک تحصیلی نساجی هستند و این در حالی است که در این دانشگاه رشته ای به نام نساجی وجود ندارد، گفت: طبق بررسی که در اداره کل بورس انجام دادیم، گفته شد که باید رشته ای در دانشگاه وجود داشته باشد که مجوز بورسیه برای آن صادر شود.
عزیزی بیان کرد: در رشته شیلات هم سه یا چهار نفر تشکیل پرونده داده و به وزارت علوم و شورای بورس هم رفته اند؛ اما سهمیه ای برای آنها وجود نداشته است.
وی با تاکید بر اینکه با آن 10 درصدی که پرونده آنها دارای نقص است و گروه بر روی آنها نظر نداده است هیچ گونه رو در بایستی نداریم و به آنها می گوییم که دانشگاه به دلیل ایراداتی که در پرونده هایشان وجود دارد آنها را بورس نمی کند، افزود: تابحال بورس سه نفر هم به دلیل اینکه یا کبر سن داشته اند و یا معدل را اشتباه اعلام کرده اند و یا کارمند رسمی بوده و از دو قسمت حقوق می گرفته اند باطل شده است.
رئیس دانشگاه لرستان گفت: البته بعد از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در راستای دقت بیشتر در پرونده بورسیه ها ما جلوی تحصیل آن سه نفر را نگرفتیم؛ اما باید هزینه تحصیل خود را به صورت شخصی پرداخت می کنند.
عزیزی با اشاره به اینکه تا به حال پنج تا شش جلسه با دفتر نظارت و ارزیابی و دفتر هیات جذب، مشاور وزیر و فریدون در وزارت علوم در راستای رفع مشکلات متقاضیان بورسیه در دانشگاه لرستان برگزار کرده ایم، ادامه داد: ما تلاش می کنیم که اگر سهمیه ای به دانشگاه داده شد، پروند این افراد را تعیین تکلیف کنیم و اگر سهمیه ای هم ندادند که دیگر کاری از دست ما برنمی آید.
وی تصریح کرد: سهمیه بورس یعنی اینکه وزارت علوم باید 40 میلیون تومان را برای هر دانشجوی بورسیه در رشته علوم انسانی هزینه کند.